Híreink

Felfedtük A vándorló bánya titkait

2020.07.14. Felfedtük A vándorló bánya titkait

Több szempontból is különleges a Bükkábrányban július 10-én megnyílt, A vándorló bánya titkai címet viselő régészeti-bányászati kiállítás. Többek között azért, mert a kis dél-borsodi településen talált leletek az egész Kárpát-medence, sőt, Európa múltjára rávilágítanak. Számunkra nagy öröm volt közreműködni a tárlat létrehozásában!

tovább

Kilátó és kávézó a kincstár után

2020.01.18. Kilátó és kávézó a kincstár után

Magyarország egyik legjelentősebb – ötvöstárgyakból, textilekből és könyvekből álló – egyházi műkincsgyűjteményét őrzi a Gyöngyös-Felsővárosi Szent Bertalan-templom kincstára. A kihagyhatatlan kulturális és vallásturisztikai látnivaló megvalósítása után megkaptuk a lehetőséget a látogatóközpont kávézójának és a toronykilátó tárlatának kialakítására is.

tovább

Ahol belekóstolhatunk a jóba

2019.07.02. Ahol belekóstolhatunk a jóba

A Zsindelyes Pálinkafőzde (Érpatak – Újfehértó) látogatóközpontjának 5 termében készítettünk kiállítást. A látogatók megismerkedhetnek a hagyományos kisüsti pálinkafőzéssel, egy 30 éves múlttal rendelkező családi vállalkozással és bepillanthatnak a legendás Újfehértói Fürtösmeggy-pálinka készítésének titkaiba is. De be lehet-e mutatni egy tárlaton illatokat, zamatokat? A mi válaszunk: igen!

tovább

Két díjat kaptunk egy napon

2019.06.12. Két díjat kaptunk egy napon

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2019-ben meghirdette a „Kötve-Fűzve – az Év könyve” című versenyt grafikai stúdiók, nyomdák és kiadók számára. Az elmúlt években készült kiadványokkal lehetett nevezni a versenyre.

tovább