Kedveljen bennünket!

Kilátó és kávézó a kincstár után

2020.01.18.

Kilátó és kávézó a kincstár után

Magyarország egyik legjelentősebb – ötvöstárgyakból, textilekből és könyvekből álló – egyházi műkincsgyűjteményét őrzi a Gyöngyös-Felsővárosi Szent Bertalan-templom kincstára. A kihagyhatatlan kulturális és vallásturisztikai látnivaló megvalósítása után megkaptuk a lehetőséget a látogatóközpont kávézójának és a toronykilátó tárlatának kialakítására is.

 

Álltak már úgy egy toronyban, a kilátásban gyönyörködve, hogy egyre csak azt kérdezgették egymástól: az ott mi lehet? A gyöngyösi Szent Bertalan-templom kilátóvá alakított déli tornyának látogatói nem maradnak kétségek között. A nagyszerű panoráma mellett fontos információkat szerezhetnek a templom építésének és – az 1917-es gyöngyösi tűzvészt követő – újjáépítésének történetéről. A panorámatérképről pedig minden fontos épületet beazonosíthat.

Csapatunk a tervezéstől az attrakciós elemek megvalósításán át a reklámkampányig kísérte ezt az új látványosságot. A nagy munka végén a látogatóközpont kávézójában pihentünk meg – aminek berendezése szintén a mi feladatunk volt… Ezt az útvonalat – kincstár (» galéria), kilátó, kávézó – ajánljuk minden látogatónak!

vissza